logo MVTV.cz

Obyvatelé bytového domu v Hálkově ulici v Chebu nesouhlasí s opatřením obecné povahy

Z měst Ašsko Chebsko Sokolovsko

Nájemníci domu, který město označilo za problémový, sepsali petici. Nechtějí, aby byla jejich adresa považována za problémovou lokalitu. Byli jsme se podívat, jak nájemníci bydlí. Záškoláctví se má podle obyvatel domu řešit s konkrétní rodinou, nikoliv s celým domem.

Zde je reportáž o důvodech opatření z pohledu města: DOPLATEK NA BYDLENÍ NEDOSTANOU V CHEBU OBYVATELÉ NA KONKRÉTNÍ ADRESE

No name 27.03.2018 21:12

Vypadá to jako idylka, ale dnes okolo 15 hodiny na rohu Hálkovky a Žižkovky, skupina cca15 "divnolidí" zevlují na křižovatce....no budiž, pokud jen postávají, není to příjemné, ale dá se to. Ale horší je to v noci, není to tak dlouho, podobná partička se vrhla na kamaráda s manželkou, kteří přijeli do Chebu na návštěvu a v nočních hodinách se vraceli z baru. Místo totožné. Nemluvě o dívčinách mávajících na auta s cizí SPZ, tyto dívčiny rovněž nabídnou "něco" kolemjdoucím (sex to není, spíš něco menšího pro veselou náladu). Bohužel toto se objevilo právě v souvislosti s obydlením inkriminovaného domu. A lidé z vedlejšího paneláku a FÚ by asi také měli co říci....

Pavel 28.03.2018 19:18

Vážená média, pokud chcete dělat vyvážené zpravodajství, je třeba dát slovo také druhě straně, jenž se problém také týká, jinak bychom si mohl myslet, že se jedná o rasismus naruby, když většina normálních obyvatel musí vstávat ráno do práce a kvůli hluku při noční schůzi obyvatel toho domu na křižovatce, nemůže v klidů spát. To, co je ve videu je idilka.....to, co se tu děje je bohužel realita!!! Nikdo zde nerozlišuje, jestli je někdo národnosti té,či oné - lidé chtějí mít klid a nebát se večer vyjít ven. Pokud jde o slova toho pána z videa, stačí si vytáhnout statistiku z městské policie, či státní, koliktrát zde museli být.

klimova 28.03.2018 21:24

Co to je za blabol. Proste zivotni uroven ostatnich sla do pryc. Lzi. Pokud by byli pracujici, nejsou na davkach a neni potreba doplatku na bydleni, pokryje to prispevek na bydleni. A kdyz uz jsme u toho, proc tam bydli? Dluhy, neprizpusobivost, nikdo jim uz byt neda. Devastuji, obtezuji, nic je nezajima a urcite by pidepsali petici. Obcas jedu na financak. Misto telefonatu rvou z okna. Lidi z okoli nedejte se. Uz klesla prodejnost bytu na Zlataku. O Kamence ani nemluvit. Jak si lide, kteri si na nic nevydelaji, muzou vazit toho, co plati jini. Chtela bych videt 80% prac. smluv, kdyz z obyvatel je 40% na rodicaku a 30% deti.

Václav 28.03.2018 22:41

To, co pán z ochranky vypráví, není pravda. Uklizeno bylo pouze pro natáčení - a to jak v domě, tak kolem popelnic. U těch se neustále válí nějaké věci, jezdí tam auto z technických služeb uklízet a binec odvážet. Záběry, které se v reportáži objevily, jsou určitě pouze z jednoho maximálně dvou bytů a neustále se opakují. takže skutečnou realitu neukazují. Dále není pravda, že tam nebydlí lidé z jiných lokalit, měst. Většina obyvatel se sem přistěhovala z Oloví a okolí, nebo přišli z jiných míst za příbuznými. Děti z tohoto domu opakovaně šíří ve školách vši. Z tohoto domu se ve školách rozšířila opakovaně žloutenka, celé třídy musely pak být v karanténě a dokonce proti žloutence naočkovány. Některé děti musely být rodičům z tohoto domu dokonce odebrány. Obyvatelé z okolních domů mohou pozorovat prodej drog, poslouchat vyřvávání pod svými okny, pozorovat postávání obyvatel tohoto domu na křižovatce,.... Městskou policii je zde často vidět. Proč asi??

Hanz 29.03.2018 08:16

Přesně je to jen na oko oni se nezmění neříkam ze už dnes spousta pracuje ale je jich tu furt dost hajzlu který by potřebovaly řád!

Jirka 02.04.2018 20:04

Ta petice je směšná. Jména jsou napřed vytisknutá, za tim pak podepsana. Vypadá takhle petice? Pan majitel si vytiskl jména všech dospělých obyvatel, ti to pak museli podepsat, to je jasný.. jinak bydlím v lokalitě, takže vím, co se tu děje. Jen lžou, jak je vše v normálu. Soužití s touto skupinou je prostě nemožné. Po staletí se neintegrovali, proč by měli teď? Bylo by dobré omezit růst jejich populace. Kolik jich žilo v českých zemí třeba 70 lety, a kolik jich je teď? ....

Přidat nový komentář