logo MVTV.cz

Mladiství na Chebsku mají s drogami větší zkušenosti než jinde

Z měst Ašsko Chebsko Sokolovsko

Cheb je nad průměrem v užívání návykových látek mladistvými, což je dáno i dobrou dostupností drog v příhraničním regionu. Tímto závažným tématem se zabýval seminář v chebském kulturním centru Svoboda.

Jirka 18.04.2017 13:38

Sorry jako, ale ten místostarosta je zralej akorát tak na přes hubu. Tyhle bláboly asi pochytil už v bolševických dobách...a nedělá mu problém je dnes vypouštět. To snad nemůže myslet vážně ??? Cheb je hrůza: samá sjetá děvka...takřka na každým rohu, dealeři drog, kupy čmoudů...drogy se prodávají na ulici pod kamerou městské policie... Myslím, že jediná účinná prevence je nakopat politikům prdel...a zavolat Chucka Norrise, jestli nemá chvíli čas :-)

naivka 18.04.2017 23:56

Souhlasím a mám podobný pocit z našeho města. Je smutné, že už to takhle vidí a vnímá i "řadový" občan. Tím chci říct, že toto by měly (bohužel je dnešní svět takový) být pouze ojedinělé případy odehrávající se někde, kam se člověk nevyhledávající takovéto "služby" snad nikdy nedostane. Avšak opak je pravdou. Vydávají se naše peníze na stavbu nesmyslných cyklostezek, sportovišť...atp, které neřeší palčivé problémy a jsou pouze jakýmsi "pomníkem" současných místních politiků. Myslím si, že ani jeden z nich toto palčivé téma nechce řešit. Sám chápu, že je jistě jednodušší za pár měsíců postavit cyklostezku a v každém druhém vydání místního plátku toto jako megaúspěch prezentovat, než dlouhodobě a hlavně koncepčně řešit drogovoo otázku, otázku přílivu cikánů jak těch bílých tak i hnědých. Docela by mě zajímala statistika, kolik lidí se z Aše po r.89 odstěhovalo a kolik se sem přistěhovalo. Když se člověk projde městem, poměr, jací lidé se odstěhovali a jací přistěhovali, mu bude naprosto jasný. Pro mě osobně, to je zdrcující informace, pro vedení na radnici asi nikoli....dle hesla i toto je volič a kdo mi vytváří dobré podmínky k životu, toho taky budu volit. Dokážu si i přestavit odpověď z radnice..." toto je věcí Policie ČR" my s tím nemůžeme nic dělat". A to si nemyslím, stačí se podívat na jiná města, která mají jiné priorty a ani ne tak velký aparát okolo 100 úřeníků!!!............. a systematickou, koncepční prací to zvládají. Chtělo by to už konečně kousnout do toho kyselého jablka, už je nejvyšší čas!!!!!!!!!!!!

??? 19.04.2017 09:12

Tak to je tedy zase nazor. Pro vas nesmyslne cyklostezky, pro jineho dobre sportovni vyziti. Pokud chcete zjistit kolik lidi se z Ase odstehovalo a pristehovalo po roce 89, tak mate moznost zjistit na urade, na ruznych internetovych strankach co se tyce statistik . A jak byste chtel resit otazku pristehovanych cikanskych rodin? Nedovolit jim vstup do Ase? Zakazat jim v Asi bydlet? Tak to trosku zavani rasismem a omezovanim svobod. To musite jit bydlet do Severni Koree, tam jsou ti spravni lide pro vasi naturu. Musim priznat, ze mi cikanska otazka taky vadi, ale reseni, jake mel Hitler neni resenim. To byste se mu treba nelibil vy, pane Naivko a sel byste (urcite vite kam) A problemy drog a drogove zavislych se neustale resi nejen v Asi, ale v cele republice. Jestli je to pro vas malo, muzete se zapojit v ruznych neziskovkach nebo se muzete odborne kvalifikovat a svou praci dojit k lepsim zaverum. A penez, ktere jdou na reseni techto problemovych lidi nebude nikdy dost, protoze v teto oblasti je to nekonecna prace. Tak se mily Naivko probudte a neblabolte nesmysly. Takovych co umi jenom kecat a nic nedelat je dost, tak mate prilezitost.

naivka 19.04.2017 22:48

Tak to je tedy opravdu názor k zamyšlení. Zkritizoval jste můj, ale sám jste nás ničím neobohatil, bohužel. Vaše odpověď , je taková ta odpověd politika, který vlastně toho hodně napíše, mimo jiné kopne do oponenta, ale nic konkrétního z něho nevypadne. Demagogické řeči zleva do prava, které známe už velice dobře. Jen poznámka: zkuste si např. rozšířit obzor jsou i jiná řešení než jen Hitlerovo. Píšete mi tu návod co všechno můžu a snad i mám udělat aby to bylo lepší. Díky, sám bych na to asi nepřišel o). Avšak nebudu z toho co mi tu radíte dělat vůbec nic, moje místo v této společnosti je někde jinde. Přispívám k řešení tohoto problému tím, že jako člověk zde žijící a poctivě fungující platí státu daně a ten stát je dále určitým dalšími způsoby např. rozpočtovým určením daní přerozděluje na chod státu, instituce...... kraje obce (dost zjednodušeně). A tam jsou ty peníze, které při správném fungování by měly jít tam, kde bych je rád viděl. Resumé je to, že i moje peníze, které jsem odevzdal státu, nevidím v investicích do cyklostezek atp......ale měly by proritně přispět k řešení smysluplnějších věcí, které jsem popsal výše. Tu správu našic peněz mají v rukách politici, od těch nejvyšších až po ty "naše" regionální a tam já vidím problém v ochotě řešit tyto palčivé problémy !!!

Tony Stark 20.04.2017 11:12

Jinými a zbytečně dlouhými slovy jste právě řekl toto: Dělám a budu dělat uplné prd krom placení daní(což je stejně vaše povinnost) a očekávám, že stát/zastupitelé se budou chovat tak jak já chci. No to vás zklamu, takhle to moc nefunguje. Právě, že regionální problémy se dají poměrně dobře řešit právě aktivitou a zapojením občanů. Bohužel takových jako vy, co nebudou dělat nic, jen platit a čekat na výsledek(a stěžovat si na internetu) je mnoho a právě proto tu pak máme ty vaše palčivé problémy:-(

??? 20.04.2017 12:12

Dekuji za nazor, ktery jste mi cetl z duse. Pan Naivka to doufam pochopi, protoze tak presne to je.

Marie 19.04.2017 09:34

Drogy tady letí ve velkém a těžko člověka který je závislý a nechce sám budete převychovávat,chce to hlavně odchytit distributory drog zaměřit se na to .A nejen o tom blábolit.!!!!

Helča 19.04.2017 11:58

Semináře jsou sice moc pěkná věc, ale tuto problematiku by mělo řešit v první řadě Ministerstvo školství. Komunální politik v tomto ohledu asi nic moc nezmůže, neziskovky také ne. Pokud samo Ministerstvo školství bude takový problém přehlížet, či mu nevěnovat vyšší pozornost, situace se nezlepší.

Přidat nový komentář